Wie zijn wij?

Hallo,

Wij zijn Alex en Sonja Kamp-Bierenbroodspot. Wij hebben een zoon en een dochter. Onze zoon is inmiddels uit huis. Gelukkig komt hij ieder weekend terug om een nachtje te blijven slapen. Wij wonen in Grootebroek (kop van Noord-Holland). In onze jeugd zijn wij onafhankelijk in aanmerking gekomen met een Chow. Zo doende werden we op onze eigen manier verliefd op het eigenzinnige en eigenwijze karakter van het ras.

Na onze verhuizing van een klein flatje, naar een eengezinswoning, zijn we bij een aantal Chow Chow fokkers op bezoek geweest. Toen kregen we contact in 1999 met kennel Of the Queens Club. Op 4 maart 1999 is toen Bonita Of the Queens Club geboren. Haar naam 'Bonita' betekende in het spaans "mooi" en dat klopte ook wel, want iedereen vond haar heel erg mooi.  Helaas bleek na een tijdje dat ze niet helemaal gezond was en we dus eigenlijk niet met haar konden fokken. We hadden toen wel overwogen om te fokken, maar dat was duidelijk geen goed besluit. Vlak voor haar overlijden in maart 2014 zijn we weer op zoek gegaan naar een Chow. Zo ontstond opnieuw onze wens om te fokken. Na heel wat gesprekken met Janneke Leunissen-Rooseboom mochten we 24 januari 2015, Xylia van het Bossche Front ophalen. 

Samen met Xylia heb ik, Sonja, een aantal shows gelopen waar we een aantal keer mooie resultaten hebben behaald. 

In 2016 hebben we bij Xylia de gezondheidsonderzoeken laten doen. Op alle vier de punten scoorde ze "vrij", dat betekende dat ze geschikt was om mee te fokken. Wij waren heel erg blij om dat te horen.

Op 3 december 2016 kwam onze eerste nest, in samenwerking met Janneke, op de wereld. Na dit nest heeft de fokkers droom echt aangeslagen. Hierom hebben wij onze eigen kennel naam aangevraagd. De naam From Aleson Dreams is ontstaan uit onze namen en de droom om ooit zelf een nest te hebben. Bij het tweede nest hielde we één pup die wij de naam Brianna gaven. We hebben op dit moment één fokteef en we fokken dus kleinschalig. 

Onze eerste nest onder onze eigen kennel From Aleson Dreams is geboren in januari 2019 met Xylia van het Bossche Front als moeder. Op 2 januari 2019 is het B-nest geboren met Xylia nog een keer als moeder. In juni 2023 is onze C-nest geboren met Brianna From Aleson Dreams als moeder.

 

Al onze nesten zijn terug te vinden op de website.